Tracy

A Tracy egy android alapú innovatív forgalomszámláló rendszer, mely képes kiváltani a régi papír alapú módszereket – így nagyobb adatfelvételi pontosságot, további információkat, és könnyebb feldolgozhatóságot szolgáltat.

Az alkalmazás emellett a felmérés helyszíne, a vizsgálat célja szerint átalakítható olyan speciális körülmények rögzítésére, mint az egy járműben utazók száma, előírt kerékpártartózékok, fényvisszaverő ruházat megléte/hiánya. A mérőrendszer az adatokat időbélyeggel ellátva menti el, ami az elemzéshez szükséges adatázis létrehozásának mellett lehetővé teszi a követési távolságok, a forgalomsűrűség napi eloszlásának vizsgálatát.

tracy rajka

 

tracy

 

Körgeometriás csomópont forgalmának a teljesítménymérése

A projekt célja, egy olyan rendszer kialakítása, mellyel a körforgalmak teljesítményét képesek vagyunk vizsgálni különböző szempontok alapján. A mérőeszköznek a körgeometriás csomópontok sajátosságai miatt rugalmasan paraméterezhetőnek kell lenni. A kutatás jelenlegi fázisa az irodalomkutatás, valamint a vizsgálati szempontok körének megalkotása, mint a bejutási idő, áthaladási idő, a körforgalomban eltöltött idő, áteresztőképesség stb. Az első próbamérések és a mérőeszköz kialakítása is folyamatban van. A mérések adatai szimulációban történő futtatása széleskörű analízisre ad lehetőséget.

KOLOSZ, SZE